Kallelse: Kom med på en inspirerande Länsstämmohelg i Luleå 21-23 april!

Den 21-23 april går Naturskyddsföreningen i Norrbottens länsstämmohelg av stapeln och i år är det Luleåkretsen som arrangerar helgens aktiviteter tillsammans med kansliet och länsförbundets styrelse i samarbete med Studiefrämjandet. Vi är så glada att återigen kunna bjuda in dig som medlem till en fantastisk helg!

Vi startar helgen redan på fredagen den 21 april med exkursioner och avslutar med själva stämman på söndagen. Nedan finner du preliminärt program, information om boende, resor och själva anmälan förstås! Sista anmälningsdag är fredagen den 7 april. Är du inte medlem men vill vara med kan du snabbt, enkelt och för endast 30kr/månad bli medlem här. Då får du också den prisade tidningen Sveriges Natur 5 ggr/ år samt 10% på SJs resor. Notera också att hela familjen kan bli medlem för endast 35kr/månad.

Nedan finner du helgens program med förbehåll för eventuella ändringar. OBS! Anmälan till samtliga arrangemang gör du via anmälningslänken längst ner.

 


LÄNSSTÄMMOHELGENS PROGRAM


Plats under lördag och söndag

IOGT-NTO’s lokaler. Storgatan 42 b, 972 31 Luleå.


Fredagen den 21 april

14.00: Exkursion  – Tysta områden
Projektledare Pontus Wikström guidar dig ut i ett av Luleå kommuns tysta områden där du får uppleva och ta del av LONA-finansierade projektet Tysta områden.  Samling kl 14.00. Preliminär plats: Svallmyrberget i Luleå. Anmälan till exkursionen gör du i samma anmälan som till själva Länsstämmohelgen. Frågor om exkursionen? Mejla Pontus, pontus.wikstrom@studieframjandet.se OBS! Medtag eget fika. 

15.30: Exkursion  – Upptäck Gammelskogen
Verksamhetsutvecklaren och skogsansvarige Marie Karlsson guidar dig bland områdets naturvårdsarter. Samling vid Svallmyrberget kl 15.50. Frågor om exkursionen? Mejla Marie, marie.karlsson@naturskyddsforeningen.se OBS! Medtag eget fika. 

18.00: After Work
Vi träffas preliminärtCraft n’ Draft en trappa upp i Kulturens Hus för gemenskap i mysig miljö. Mat och dryck till självkostnadspris. Glöm inte att ange i anmälningsformuläret om du kommer så kan vi förboka platser.

 

Lördagen den 22 april

08.30: Frukostmingel 
Vi bjuder på enklare frukostmingel. Eventuella allergier meddelas i anmälan.

09.00: Välkomnande
Länsförbundets ordförande hälsar dig välkommen och presenterar helgens program.

09.20: Ängsmarker och Biologisk mångfald
Sofia Hagsand, Hagens Naturvård, berättar mer om ängsmarkerna i Norrbotten, utmaningarna, möjligheterna och de typiska arter du kan hitta här.

10.10: Kaffemingel

10.30: Världens längsta blomsteräng (digital)
Lydwin Wagenaar, projektkoordinator för projektet ”Världens längsta blomsteräng”, berättar mer om hur man skapar blomrika vägkanter, hur du inventerar mm.

11.00: Natursnokarna och META projektet
Snokloket Dieke Sörlin berättar mer om Natursnokarna och hur det kan användas som ett valberedningsverktyg. Vi får också ta del av META projektet och testa på att Natursnoka!

12.00: Lunch
Vegetarisk lunch serveras av UNIK på plats i IOGT-NTO lokalen.

13.00: Utomhusaktivitet
Vi samlas på Medborgarplatsen utanför IOGT-NTO lokalen och avslutar vid Luleåkretsens klädbytardag på Vetenskapens Hus.

14.30: Mingel

14.40: ”Gröna” omställningens påverkan på naturbetesbaserad renskötsel
Elle Eriksson och Hampus Andersson, Gällivare skogssameby, berättar om utmaningarna.

15.30: Workshop
Vi arbetar i tre olika grupper; skog, vatten och klimat. Gemensamt syfte och mål bestämmer vi i plenum.

18.00: Middag
Vegetarisk kulinarisk middagsbuffé serverad av UNIK i IOGT-NTOs lokaler följt av musikunderhållning av Bo Selinder. Länsförbundet delar också ut Naturskyddspriset.

 

Söndagen den 23 april

08.30: Frukostmingel 
Vi bjuder på enklare frukostsnacks. Eventuella allergier meddelas i anmälan.

09.00: Länsstämmans öppnande
Länsförbundets ordförande Inger Brännström öppnar årets länsstämma.

10.30: Mingel

10.50: Länsstämman forts.

12.00: Lunch
Vi bjuder på vegetarisk lunch från UNIK.

13.00: Länsstämman forts.

15.00: PRELIMINÄRT Information från riksföreningen
Vad är på gång nationellt och internationellt.

16.30: Avslut

 


BOENDE


Vi har samarbete med några av Luleås hotell och b&b där koden NATUR ger dig som medlem viss rabatt. För att boka, se mer information nedan. Det går så klart också bra att boka något helt annat eller kanske har du tillochmed inackorderat dig hos en annan medlem!

 • Citysleep Luleå
  Boendet ligger mitt i city vid Norra hamn. Se plats på karta här. Boka gör du genom att mejla info@citysleep.se eller ringa 0920-420002. Glöm inte att ange rabattkoden för att få 10%.
 • Luleå Bed and Breakfast
  Boendet ligger ca 14 minuters gångavstånd från Luleå centralstation. Se plats på karta här. Boka gör du genom att mejla luleabedbreakfast@gmail.com, eller ringa 070-2807660. Glöm inte att ange rabattkoden för att få 100 kr rabatt per natt.
 • Clarions Hotel Luleå
  Här bor du mitt emot Kulturens Hus, se karta här. Boka gör du genom att mejla cl.sense@choice.se.

 


RESA


Du som är medlem har möjlighet att få din resa betald av länsförbundet, förutsatt att vi får ihop ekonomin så att det räcker till alla. Om inte kan du alltid tillfråga din lokala krets om ersättning. Hör av dig till kansliet om du behöver få hjälp att få kontakt.

 • SJ
  För dig som åker tåg, glöm inte att du har 10% rabatt som medlem i Naturskyddsföreningen. Boka gör du genom Naturkontakt häroch rabatten dras av automatiskt. Behöver du hjälp att logga in på Naturkontakt hör du av dig till vårt kansli.
 • Samåkning
  I anmälningsformuläret till länsstämmohelgen kan du ange om du har plats i bil eller önskar plats i någon annans bil.

 


MOTIONER


Naturskyddsföreningen är en folkrörelse och en demokratisk förening. Det innebär att alla medlemmar har rätt att komma till tals och påverka föreningens verksamhet. Du som medlem kan således skicka in motioner. Tips hur du gör detta får du genom att klicka här.

OBS! Sista dag att skicka in din motion är den 24 mars 2023.

 


ANMÄLAN


Anmälan gör du här senast fredagen den 7 april 2023.

 

 

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.