Naturdag på Degerberget 21 maj 2022

Välkommen till årets första Naturdag med Naturskyddsföreningen som denna gång hålls på Degerberget i Piteå!
Program för dagen!
Lördag 21 maj 2022
Kl. 9.45.
Samling på Degerbergets parkering
Kl. 10.00
Skogsexkursion samt barnaktivitet med Natursnokarna
Maud Söderholm Häll håller en skogsexkursion där hon visa den fina gamla skogen på Degerberget och berätta om skogens betydelse för den biologiska mångfalden.
Samtidigt samlar Maria Juin ihop en barngrupp för aktivitet med Natursnokarna. Natursnokargruppen får följa med på skogsexkursionen men kommer att få små uppdrag under vägens gång som kan intressera den yngre generationen.
Kl. 11.00 Yoga
På toppen av Degerberget, med fantastisk utsikt över Piteå skärgård, kommer Elin Berglund att hålla ett Yogapass för oss som vill prova på denna mjuka och lugna träningsform som ger lugn och harmoni. Detta unika tillfälle får ni bara inte missa!
OBS! Ta med filt och liggunderlag.
Kl. 12.15
Musik och sång
Med fantastisk utsikt på Degerberget och med naturens närhet vill vi erbjuda dig som besökare att få avnjuta sång och musik av Saga Wingstedt eller SolÖga som hon också kallar sig. Saga inspireras av naturen och hennes musik passar perfekt in som en del av naturen. Hon bjuder in till ett aktivt medverkande med enkla bitar hon skrivit, för en resa i toner och melodier i sin mest naturliga form, där hon vill påminna om länken inom oss mellan naturen och kreativiteten. Här får du möjligheten att ryckas med i rytmer och gemensam upplevelse och genom musiken känna än mer samhörighet till allting omkring, livet, glädjen, vemodet och naturen. www.soundcloud.se/sagasologa
Kl. 13.30
Politisk dialog om Piteås hållbara framtid
Vi vill avrunda dagen med intressanta frågor och en levande dialog med inbjudna politiker. Har du som besökare frågor som gäller Piteås hållbara framtid? Passa på att ställa dem här eller delta som åhörare så får du veta mer om hur Piteå kommuns planer ser ut för att vägleda hela samhället mot en mer
hållbar framtid.
Välkommen!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.