Detta händer på slåtterängen i Norrfjärden 2018

Lördag 26/5  FAGNING på slåtterängen Lappbodarna i Norrfjärden.
Vi fagar och städar bort fjolårets löv, kvistar och annat skräp. Kom och gör en enkel arbetsinsats, inte bara för ängsfloran, utan också för våra pollinerande insekter som det blir allt större brist på. Vi räknar med att arbetet tar 2-3 timmar men du stannar självklart så länge du själv vill. Tag gärna med dig familj, vänner och grannar.
”Fagning innebär att man på våren, strax efter det tjälen gått ut jorden, på ängar och inägor räfsar undan fjolårsgräs, och röjer undan löv, nedfallna kvistar och annat skräp. Ordet faga (även fage) är en gammal gotländsk variation på det fornnordiska feja, som betyder att göra fint. Nu har ordet faga blivit känt i stora delar av Sverige. Förr bedrevs fagning som ett gemensamt arbete för ett helt byalag.” /Wikipedia
Avfärd från parkeringen bakom CirkleK-macken i Norrfjärden kl.10.00. Tag, i mån av tillgång, med lövräfsa, lövkorg eller skottkärra och arbetshandskar och glöm inte fikakorgen.
Lördag 16/6 Tidig SLÅTTER av den del av ängen som hittills är orörd för att få bort oönskad växtlighet.
 Söndag 26/8 HÖSTSLÅTTERN
Välkommen!
Kontaktperson: Karin Fallén 070-25 96 724

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.